امروزه ایران در زمینه های مختلف کار با تلفن همراه و تقریباً میشه گفت دولت الکترونیک گام های به سزایی برداشته . اما باز هم با وجود این همه پیشرفت ما همچنان در این زمینه از بسیاری کشورها جا مانده ایم.
رئيس امور توسعه دولت الكترونيك معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری با بیان اینکه فناوری تلفن همراه به طور فزاینده ای کاربردی شده گفت: با توجه به رشد 115 درصدی ضریب نفوذ این فناوری در ایران ، سهم قابل توجهی از ارائه خدمات دولت الکترونیک در آینده نزدیک به دولت همراه اختصاص می یابد.
علی رضی با بیان اینکه تلفن همراه به عنوان یکی از کانال های ارتباطی دولت همراه مطرح است، اظهار داشت: بسیاری از افراد به منظورهای مختلف از این وسیله ارتباطی استفاده می کنند و این موضوع بستر مناسبی را برای ارائه خدمات الکترونیک دولتی به شهروندان و نیز بین دستگاهها و سازمانها به خوبی فراهم می سازد.
وی افزود: مردم به فناوری تلفن همراه علاقه دارند و موبایل به یک تکنولوژی کاربردی تبدیل شده است براین اساس هر چقدر در این حوزه سرمایه گذاری شود باز هم کم است.
به عنوان مثال در ایران تکنولوژی پیامک یا همان اس ام اس بسیار رواج یافته، به دور از اینکه از این امر برای زندگی روزمره خود و ارتباط با دوستان و آشنایان خود استفاده می کنیم بلکه در خدمات بانکی و الکترونیکی نیز از وجود این امر بسیار بهره مند می شویم. شما در بانکی حساب باز می کنید در همان زمان شماره تلفن همراه شما را می گیرند و در هر بار اخبار بانک را به شما اطلاع می دهند. اطلاعاتی از قبیل : کسر موجودی، واریز موجودی، زمان پرداخت، زمان برداشت و …
پس درواقع می توانیم بگوییم اگر در این زمینه رشد مطلوبی نداشته باشیم تا چند سال آینده با مشکل مواجه خواهیم شد، ضمن اینکه با توجه به جمعیت کشور و تعداد مشترکین اپراتورهای موبایل، یکی از ساده ترین، در دسترس ترین و کم هزینه ترین روشهای ارائه خدمات، خدمات مبتنی بر موبایل می باشد.
در ماه اخیر، یکی از خبر های داغ این حوزه تبدیل دولت الکترونیک به دولت موبایل در امارات است.
دولت امارات آمادگی خود را برای تبدیل دولت الکترونیک به دولت هوشمند بر بستر موبایل اعلام داشته و در سخنرانی های متعددی این امر را به روشنی توضیح داده که میخواهد به زودی تا سال 2015 کاری کند که تمامی شهروندان این کشور به دولت هوشمند و به اصطلاح M-Government بپیوندند.
رئیس جمهور این کشور معتقد است دولت موفق آن است که بتواند خدمات مورد نیاز شهروندان خود را در زمانی که نیاز دارند به دستشان برساند تا آنها برای هیچ سرویسی منتظر نمانند.
هماکنون 14 میلیون مشترک تلفنهمراه در کشور امارات وجود دارد که بهطور میانگین میتوان گفت بهازای هر شهروند اماراتی دو سیمکارت در این کشور مورد استفاده قرار میگیرد. او تلاش میکند خدمات دولتی را به بهترین شکل برای 7 تا 10 میلیون ساکن این کشور ارایه دهد.
در سال 2000 دوبی راهکاری را برای تغییر ارتباط میان دولت و شهروندان به سرویسهای آنلاین ارایه کرد و هماکنون نخستین گام انتقال و تغییر از سرویسهای آنلاین به ارتباطات موبایلی، خلق پورتالی برای دسترسی به همه سرویسها با بالاترین سطح امنیت است.
امید بر آن است که روزی در ایران M-Government جایگاه خوبی داشته باشد.