امروز یکی از بچه های شرکت به طور اتفاقی فروشگاه همراه اول رو باز کرد که با یه صحنه خیلی جالب روبرو شد که می خوام تو پست این هفته براتون تعریف کنم:
همراه اول یک فروشگاه نرم افزار (اپ استور) راه اندازی کرده و توی اون انواع و اقسام برنامه های خارجی و بعضاً داخلی رو برای فروش گذاشته. البته مشخص نیست که آیا این برنامه ها رو خودش توی فروشگاه قرار داده یا شرکت های پیمانکار.
تا اینجا مورد عجیبی پیش نیومده چون مثل بازار که هیچ کپی رایتی رو برای تولید کنندهها رعایت نمی کنه اینها هم اهمیتی به حق انتشار نمی دن.
اما نکته جالب و قابل توجه:
سه تا از تولیدات شرکت صفریک، شامل یک بازی به نام iMasterMind، یک دیکشنری به نام iAryanDic که هردو فقط روی آیفون قابل نصب و اجرا هستند و همچنین نرم افزار موبایل تریدینگ که به صورت جاوا هست، بدون اجازه شرکت در این فروشگاه برای فروش قرار داده شده!
حالا حرکت غیر اخلاقی فروش نرم افزارهای رایگان شرکت بدون اجازه قبلی به کنار، کپی کردن متن و تصاویر تولیدی شرکت برای این برنامهها بدون کم و زیاد کردن یه نقطه، برای اپراتوری مثل همراه اول واقعاً فاجعه باره!
وقتی که به صفحه ای که برای iAryanDic گذاشتن برید توی متنش این جمله رو میبینید «با وجود اینکه این دیکشنری در اپل استور با قیمت 1.99 دلار قرار داده شده است، اما با توجه به عدم امکان خرید عموم هموطنان از این فروشگاه، دیکشنری آریان دیک به صورت رایگان توسط شرکت سازنده در اختیار مردم عزیز قرار میگیرد.»
جالبش اینجاست که برای دانلود این نرم افزار از این سایت باید 50 تومن پول بدین!
یا در مورد نرم افزار موبایل تریدینگ : «موبایل تریدینگ اولین و تنها نرم افزار ایرانی برای انجام معاملات بورسی است که کار طراحی، ساخت و پیاده سازی آن تماماً در داخل و توسط برنامهنویسان ایرانی در شرکت صفریک ایده همراه صورت گرفته است.»
و این درحالیه که پایین متن جلوی نام تولید کننده رو خالی گذاشتن!
در مورد بازی iMasterMind، به نظر می رسه از اسکرین شات بازی ما خیلی خوششون نیومده، واسه همین اسکرین شات مربوط به بازی the Master Mind رو گذاشتن، اما بازم حواسشون نبوده که اسکرین شاتی که گذاشتن فقط 6 مهره و 6 بار حق چیدن مهره داره درحالیکه توی متنی که از ما دزدیدن و استفاده کردن، در مورد بازی توضیح داده شده که 4 مهره داره و 8 بار حق چیدن مهره وجود داره!
وقتی آدم این چیزا رو توی فروشگاه یه اپراتور دولتی که مدعیه بزرگترین اپراتور خاورمیانس میبیینه، یه سری سؤالات پیش می یاد که باید دید آیا واقعاً جوابی دارن یا نه :
چرا بدون اینکه کنترل بشه هر محتوایی چه خارجی و چه داخلی روی این سایت گذاشته میشه، آیا نباید هیچ نظارتی باشه؟
این همه از حمایت از تولیدات داخلی دم می زنن بعد شرکتی که کلی هزینه کرده، یک محصول رو تولید کرده، بدون اجازه داشتن از سازنده، محصول شرکت رو برای فروش میزارن توی فروشگاهشون!
برای نرم افزارهای که دیگران تولید کردن مردم رو 50 تومن برای هر بار دانلود شارژ می کنن! پس حقوق مادی و معنوی تولید کننده کجاست؟
در مورد نرم افزار موبایل تریدینگ، استفاده کننده از این نرم افزار حتماً باید عضو یک کارگزاری باشه و قابلیت استفاده عمومی نداره! حالا اونی که پول می ده و این نرم افزارو می خره و نمی تونه هیچ استفاده ای بکنه، جوابش رو کی می ده؟
عکسهای زیر رو از فروشگاه همراه اول گرفتم، خودتون ببینید و قضاوت کنید (برای دیدن اندازه بزرگ عکسها روی اونها کلیک کنید)
صفحه مربوط به موبایل تریدینگ
(به قسمت های مشخص شده با رنگ سبز دقت کنید!)